xplended
xplended-watersnijmachine
watersnijmachine
watersnijmachine-xplended

Staal watersnijden  

Staal staat centraal in de hedendaagse industriële wereld, en het nauwkeurig en efficiënt verwerken ervan is van het groot belang.  

Wat is staal watersnijden?  

Staal watersnijden is een geavanceerd proces dat gebruikmaakt van een straal van water onder zeer hoge druk, vaak gemengd met een schurend materiaal zoals granaatzand, om staal en andere harde materialen te snijden. Deze techniek kan staalplaten tot wel 200 mm dik snijden met een nauwkeurige precisie. 

Technische specificaties staal watersnijden 

 • Druk: Het water wordt meestal onder druk gezet tot tussen 4.000 en 6.000 bar. Deze immense druk maakt het mogelijk om door het harde staal te snijden. 
 • Schurend materiaal: Voor het snijden van staal wordt vaak een schurend middel toegevoegd aan het water, wat het proces abrasief watersnijden maakt. Dit verhoogt de snijkracht. 
 • Geen thermische vervorming: Omdat het een koud snijproces is, treedt er geen warmte vervorming of verandering in materiaaleigenschappen op, wat vaak een probleem is bij andere snijmethoden zoals lasers of plasmasnijden. 

Waarom staalbedrijven kiezen voor staal watersnijden 

 1. Veelzijdigheid: Het kan niet alleen staal snijden, maar ook een reeks andere materialen, van aluminium tot titanium en zelfs steen of glas. 
 2. Nauwkeurigheid: Het biedt een ongeëvenaarde nauwkeurigheid, waardoor zeer gedetailleerde en complexe sneden mogelijk zijn. 
 3. Milieuvriendelijk: Omdat er geen hitte of gevaarlijke gassen bij betrokken zijn, is het proces milieuvriendelijker dan sommige alternatieve methoden. 
 4. Kostenbesparend: Minder afval en de mogelijkheid om onderdelen dichter bij elkaar te plaatsen op een staalplaat betekent minder verspilling. 

Toepassingen staal watersnijden in de Industrie 

Staal watersnijden wordt gebruikt in uiteenlopende industrieën, denk hierbij aan: 

 • Luchtvaart 
 • Automobielindustrie  
 • Bouw 
 • Kunst en design 
 • Metaalbedrijven 

Neem contact op voor staal watersnijden  

Op zoek naar een hoogwaardige snijoplossing voor jouw staalprojecten? Xplended biedt staal watersnijden aan - een techniek die perfecte precisie, efficiëntie en milieuvriendelijkheid in één combineert. Vertrouw op ons voor jouw volgende project. Neem vrijblijvend contact met ons op.  

Stel uw vraag of vraag een offerte aan

Vraag een offerte aan

xplended-metaal-offerte
Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in